Het Ultieme Open Vuur- en Braaiboek

De lekkerste op houtvuur gemaakte gerechten

Omschrijving

Word een echte vuurmeester met dit enorm veelzijdige boek van twee barbecuefanaten van het eerste uur. Harry Havinga en Jeroen Hazebroek hebben samen meer dan 60 jaar ervaring. Ze leren je fikkie stoken, grillen en koken op een houtvuur. Terug naar de basis! 'Het Ultieme Open Vuur- en Braaiboek' is de volgende stap voor barbecuefanaten. In plaats van high-tech apparatuur te gebruiken, ga je – volledig old skool – terug naar de basis. Of je nu fikkie gaat stoken in een gat in de grond, een simpele vuurschaal gebruikt of juist een braai of een vuurring. Met goed hout en simpele accessoires zoals spiezen, gietijzeren pannen en roosters kun je alle gerechten in dit boek maken. De 60 gevarieerde recepten in dit boek zijn gebaseerd op het gebruik van die accessoires. We beginnen met grillen van vlees en vis op de braai-, asado- en churrasco-manier. Dit zijn Zuid-Amerikaanse spiezen en -klemmen direct naast het vuur. Grote biefstukken worden direct vanaf de spies op je bord gesneden. Hele vissen trek je boterzacht uit de klem en buikspek wordt super krokant. Daarnaast is de plancha veel veelzijdiger dan je denkt; maak omeletten, tortilla’s, dikke tosti’s, uitdagende groenten, Mexicaanse fajita’s en smashburgers. Of ga voor smaakvolle stoofschotels, mosselpannetjes en soepen die je in een potjiekos of Dutch oven bereidt. We gebruiken deze gietijzeren pannen ook voor brood, zoete nagerechten en gefrituurde snacks. Tot slot een lekkere bak op houtvuur gezette koffie, terwijl we voldaan in een luie stoel van de laatste vlammen genieten.
€ 29,95
Hardback
 
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Hazebroek, Jeroen, Havinga, Harry
Titel
Het Ultieme Open Vuur- en Braaiboek
Uitgever
Uitgeverij Pig Butts
Jaar
2023
Taal
Nederlands
Pagina's
224
Gewicht
1016 gr
EAN
9789083139821
Afmetingen
276 x 221 x 22 mm
Bindwijze
Hardback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra