Nederland wordt steeds meer een wijnland. Met dit boek kunt u zelf ook een wijngaard beginnen: een van de beste wijnmakers ter wereld gaat u namelijk vertellen hoe u wijndruiven kunt telen en er vervolgens zelf wijn van maakt. Ook leest u hoe u de smaak van wijn kunt beoordelen. Deze toegankelijke handleiding bestaat uit twee delen. In het eerste deel vindt u aanwijzingen voor de selectie van geschikte wijnstokken voor uw streek en klimaat en leest u alles over het onderhoud van de wijngaard en de teelt en oogst van de druiven. In het tweede deel leert u hoe u van uw eigen wijndruiven een ambachtelijke wijn kunt maken. - Met inspirerende foto's en verhelderende illustraties bij de diverse technieken;- Aanwijzingen om de grondsoort en vruchtbaarheid van uw perceel te bepalen en om de geschiktste druivenvariëteiten daarvoor te selecteren;- Een overzicht van bekende druivenvariëteiten en in welk klimaat ze gedijen;- Ideeën voor het maken, bewaren en beoordelen van wijn - voor zowel ervaren als onervaren wijnmakers.