Hydrolaten zijn destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen,bladeren, kruiden zaden, wortels,... Deze geurige, subtiele waters dragen zowel de fysieke als energetische kwaliteiten van de planten in zich. Dit boek wil bijdragen aan een verdiende herwaardering van de hydrolaten. Op een zeer eigen manier sluiten ze aan bij de actuele noden en interesses: * openheid voor verse kruiden en plantenbereidingen als volwaardige aanvulling op de reguliere gezondheidszorg * openheid voor complementaire therapieën in zorgcentra en palliatieve eenheden * toenemende stress en hooggevoeligheid * interesse in pure en zuivere cosmetica * culinaire inspiratie voor het creëren van nieuwe, subtiele sensaties met zuivere, vitale producten * keuze voor persoonlijke groei. In 67 monografieën worden kwaliteiten en toepassingen van zowel aromatische als niet-aromatische hydrolaten uitgewerkt,opgenomen in de vijfelementenleer en met suggesties voor het gelijktijdig inzetten van bachbloesems. Dit boek is zowel een gids als een werkboek voor holistische gezondheid. Dit boek is zowel een gids voor hydrolatentherapie als een werkboek voor alle geïnteresseerden in holistische gezondheid, therapeuten,herboristen,docenten,... H.1 Het destillatieproces
H.2 Kenmerken van een kwaliteitshydrolaat
H.3 Toepassingen, doseringen en praktische tips
H.4 De leer van de vijf elementen of de verzorging van ritmen.
H.5 De energie van water
H.6 Hydrolaten en Bachbloesems als katalysatoren voor innerlijke harmonie
H.7 Monografieën (67)aromatische en niet-aromatische planten
H.8 Culinaire hydrolatentherapie
H.9 Overzichten