Dit boek staat boordevol gerechten en ideeën voor elke gelegenheid. Van bekende klassiekers, zoals samosa’s, balti’s en Thaise curry’s, tot gebakken gepaneerde vis in Punjabi-stijl, kulfi met kardemom en een gezonde versie van de traditionele kip korma. Voor vegetariërs en veganisten is er een speciaal hoofdstuk vol heerlijke gerechten zonder vlees.
Met tal van creatieve en eigentijdse recepten voor elke gelegenheid
Ontdek de wereld van de bijgerechten, van papadums en chutney tot gebakken okra en pittige bloemkool
Met tips voor het bereiden en koken van de perfecte curry
Met meer dan 500 traditionele en moderne gerechten hoeft u nooit meer iets saais op tafel te zetten Dit boek bevat 500 recepten van traditionele/authentieke en moderne curry's uit alle delen van de wereld
zoals: Thailand, Vietnam en India. Na een korte inleiding over het begrip curry en diverse te gebruiken
specerijen volgen de recepten ingedeeld naar: kleine hapjes, vlees, vis, bij- en nagerecht. De recepten zijn
duidelijk beschreven en goed uitvoerbaar, van elk gerecht is een kleurenfoto opgenomen. De recepten zijn
af en toe erg bewerkelijk mede door de ruime hoeveelheid ingrediënten, veelal kruiden. Diverse bereidingsen
uitbreidingstips helpen bij het inzicht krijgen in deze unieke wereld van smaken. Voor de amateurkok die
zich deze speciale 'keuken' van de curry eigen wil maken is dit boekje beslist een aanrader. Het boekje is
uitgegeven in de serie van 500 waarin onder andere zijn opgenomen: '500 chocoladegerechten', '500
barbecuegerechten' en '500 sushigerechten'. Het zijn kleine handzame boekjes boordevol informatie,
recepten en tips die door het formaat gemakkelijk in de keuken zijn te gebruiken.
NBD Biblion