Eindeloze inspiratie voor voedzame salades vol smaak en kleur
Omschrijving
De officiële definitie van een salade is: een gerecht dat bestaat uit verschillende ingrediënten, met daarover meestal een dressing. Een salade kan worden geserveerd als een bijgerecht, een aparte gang of als hoofdgerecht, en kan vlees, vis, pasta, kaas en noten bevatten, naast de traditionele ingrediënten. Meestal worden ze koud geserveerd, maar sommige eet men warm. Kortom: er is niets zo veelzijdig als een salade! In dit boek vindt u honderden ideeën voor de heerlijkste maaltijdsalades: voor tijdens de lunch, om mee te nemen naar een picknick, met vegetarische en veganistische opties, salades van over de hele wereld en zo nog veel meer. Met de recepten in dit boek wordt de salade de ster van de maaltijd! Salades vormen een vaak kleurrijke en smakelijke maaltijd. In dit boek zijn ca. 500 recepten verzameld van
oude favorieten maar ook van fantasievolle nieuwe combinaties, onderverdeeld naar salades met vlees, met
vis & zeevruchten, vegetarisch & vegan, salades to go, wereldsalades en warme salades. Na een algemene
inleiding is het de beurt aan de recepten, waarbij na ieder hoofdstuk, op gekleurd papier, variaties op de
hoofdrecepten volgen. Ieder stap-voor-stap recept heeft een korte inleiding met wetenswaardigheden, en er
wordt aangegeven of het recept glutenvrij, vegetarisch of vegan is of hieraan aangepast kan worden. Het
merendeel van de basisrecepten is voorzien van een goede kleurenfoto. De ingrediëntenlijsten zijn soms
uitgebreid, maar de ingrediënten zijn over het algemeen goed verkrijgbaar. De recepten variëren wat in
moeilijkheidsgraad, maar met behulp van de duidelijke beschrijvingen zullen ook koks met niet al te veel
kookervaring het merendeel van de recepten kunnen maken. Met inhoudsopgave en uitgebreid register.
29-09-2021
Ing. A. de Vries-Boekestein
NBD Biblion
Ik heb een vraag over het boek: ‘500 maaltijdsalades - Harris, Valentina’.
Vul het onderstaande formulier in.
We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.