Aan tafel!

bijzondere Europese streekgerechten

Omschrijving

Als je van koken houdt, ken je meestal wel een aantal Europese klassiekers: de Griekse moussaka, Hongaarse goulash, de Spaanse gazpacho of de Zwitserse kaasfondue. Maar wat zijn eigenlijk deonbekendere streekgerechten in Europa? En wat is nu typisch voor bijvoorbeeld Moldavië, Cyprus, Liechtenstein of Wit-Rusland? Culinair publicist Janny de Moor kent de fascinerende keukens vande 48 landen die lid zijn van de Raad van Europa als geen ander. Zij heeft veel van die landen zelf bezocht en heeft er professionele contacten die haar hielpen de mooiste streekrecepten voor dit boekte verzamelen. Aan tafel! nodigt je uit om ook op ontdekkingsreis te gaan door de rijk geschakeerde keukens van Europa. • Met interessante, nauwelijks bekende streekgerechten uit heel Europa• Bij elk recept informatie over de achtergrond ervan• Complete menusuggesties (voor-, hoofd- en nagerecht)• Handige registers om te zoeken op gerecht of op landJanny de Moor is culinair journalist. Ze schrijft onder meer voor het dagblad Trouw een serie over Europese streekgerechten. Van haar hand verschenen tot nu toe twintig kookboeken. In 2004 ontving zijvoor haar bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie en haar boek Wijn in de keuken de prestigieuze Wina Born-prijs.Over haar eerder verschenen Arabisch kookboek schreef de pers:‘Ik kan niet anders dan blij zijn dat er een zo goed gefundeerd en oorspronkelijk boek over zo’n belangrijke keuken verschijnt.’ Johannes van Dam in Het Parool
€ 27,99
Paperback
 
In de winkelwagen Bestel vandaag,
ontvang het binnen 5 tot 8 werkdagen.
Wenslijst Stel een vraag
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Moor, Janny de
Titel
Aan tafel!
Uitgever
Spectrum
Jaar
2010
Taal
Nederlands
Pagina's
440
Gewicht
781 gr
EAN
9789049104351
Afmetingen
240 x 160 x 40 mm
Bindwijze
Paperback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra