Koken met filosofie

Toirkens, P., Hoogcarspel, E.

Omschrijving

Koken met filosofie is een zeer ongewoon kookboek. Ogenschijnlijk is er niets bijzonders aan de hand bij de heldere presentatie van de bereidingswijze van tal van voor-, hoofd-, nagerechten, salades en dressings, gegarneerd met praktische culinaire tips. Maar vervolgens worden de zeer gevarieerde recepten in een paralleltekst met een filosofische dimensie verrijkt. Steeds knoopt het filosofische commentaar aan bij het recept van de chefkok: filosofische bespiegelingen, humoristische wetenswaardigheden en spitsvondigheden bieden de lezer fantasierijk, geestrijk voedsel. De foto' s voegen op geheel onverwachte wijze een derde dimensie toe. De fotografe Sharon Nethercott liet zich door de recepten op haar eigen wijze inspireren door een serie foto' s waarin groenten en een vrouwelijk lichaam de belangrijkste ingredi?nten vormen. Het geheel levert een speel, praktisch, geestrijk en kunstzinnig kookboek op, waarbinnen genieten meerdere dimensies kent.
€ 14,90
Paperback
 
In de winkelwagen Bestel vandaag,
ontvang het binnen 5 tot 8 werkdagen.
Wenslijst Stel een vraag
In de winkelwagen Dit item is bijna uitverkocht!
Dit boek is op voorraad.
Wenslijst Stel een vraag
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Toirkens, P., Hoogcarspel, E.
Titel
Koken met filosofie
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
Jaar
1994
Taal
Nederlands
Pagina's
Gewicht
225 gr
EAN
9789055730810
Afmetingen
230 x 150 x 9 mm
Bindwijze
Paperback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra