Goddelijke Gerechten

Smullen van Religieus Erfgoed

Omschrijving

Goddelijke gerechten. Smullen van religieus erfgoed – Ontdek de collectie van het Ruusbroecgenootschap door een culinaire bril Vraag jij je ook steeds af wat je moet klaarmaken voor de begijnenkermis, of hoeveel pensen en kommetjes peper je moet ronddragen in november? Misschien wilde je altijd wel eens weten hoeveel halster tarwe in de bereiding van roffeiolen gaat, of wat nu net die ‘pingels’ zijn voor pingelpastei? Of verwonder je je vaak over het feit dat we de billen van nonnen of de borsten van Sint-Agatha kunnen opeten? Kom dat alles en nog veel meer te weten in het boek Goddelijke gerechten. Smullen van religieus erfgoed. We plozen de collectie van het Ruusbroecgenootschap in Antwerpen uit en vonden er vijfentwintig historische recepten. De gerechtjes uit een zeventiende-eeuws handschrift van een begijn, de werken van Petrus Croon over de ‘cocus bonus’ van Groenendaal, geneeskrachtige middeltjes waarmee je een dag goed bent tegen de pest en tal van andere recepten en brouwsels werden door een professionele chef omgezet naar de moderne (en niet-giftige) keuken. Ontdek de collectie van het Ruusbroecgenootschap door een culinaire bril. Goddelijke gerechten is een boek om de vingers bij af te likken (en dan snel naar de volgende bladzijde te draaien)! Vraag jij je ook steeds af wat je moet klaarmaken voor de begijnenkermis, of hoeveel pensen en kommetjes peper je moet ronddragen in november? Misschien wilde je altijd wel eens weten hoeveel halster tarwe in de bereiding van roffeiolen gaat, of wat nu net die ‘pingels’ zijn voor pingelpastei? Of verwonder je je vaak over het feit dat we de billen van nonnen of de borsten van Sint-Agatha kunnen opeten? Kom dat alles en nog veel meer te weten in het boek Goddelijke gerechten. Smullen van religieus erfgoed. We plozen de collectie van het Ruusbroecgenootschap in Antwerpen uit en vonden er vijfentwintig historische recepten. De gerechtjes uit een zeventiende-eeuws handschrift van een begijn, de werken van Petrus Croon over de ‘cocus bonus’ van Groenendaal, geneeskrachtige middeltjes waarmee je een dag goed bent tegen de pest en tal van andere recepten en brouwsels werden door een professionele chef omgezet naar de moderne (en niet-giftige) keuken. Ontdek de collectie van het Ruusbroecgenootschap door een culinaire bril. Goddelijke gerechten is een boek om de vingers bij af te likken (en dan snel naar de volgende bladzijde te draaien)! I. Inleiding Smullen van religieus erfgoed Vrome vlekken Ruusbroec en de slockard II. Viering Het Begijnenhandschrift Kruisboter Gerechten: Driekoningenkoek Kermisvlaai Peeper Roffioelen Stoefsel Wittemoes III. Verhaal Petrus Croon Vermaeckelyck Wandelincsken Gerechten Hamelenbout Gelardeerde hen Gevulde kapoen Gemarineerde konijnenrug Gerookte ossentong Gebraden schouder Hofje van marsepein IV. Verbond Eetzaalpenitenties Bancket der Deughden Vorcxken of Forquet Gerechten Huts-pot Salaet met oly en azyn Pingelpastei Venezoenpastei Potagie Letters van banket Tartelet met appel Buikverraad V. Verzorging Slikprenten Gerechten Eikenbrandewijn Choleradrank Hypocras Geconfijtecitroenlimonade Pestdrank
€ 24,99
Hardback
 
In de winkelwagen Dit boek is op dit moment nog niet leverbaar.
De geplande verschijningsdatum is 05-11-2025.
Wenslijst Stel een vraag
In de winkelwagen Dit boek is op dit moment nog niet leverbaar.
De geplande verschijningsdatum is 05-11-2025.
Wenslijst Stel een vraag
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Neyrinck, Robrecht, Van Osselaer, Tine
Titel
Goddelijke Gerechten
Uitgever
Brepols
Jaar
2025
Taal
Nederlands
Pagina's
176
EAN
9789056220778
Bindwijze
Hardback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra