GIETIJZER IS EEN VAN DE MEEST VEELZIJDIGE EN DUURZAME MATERIALEN IN DE KEUKEN EN OP DE BARBECUE. CHEF-KOK ZOWIE TAK LAAT JE MET DIT ULTIEME GIETIJZERBOEK ZIEN HOE JE DE ONGEËVENAARDE WARMTEGELEIDING VAN DIT ROBUUSTE MATERIAAL KUNT INZETTEN OM DE MEEST GEVARIEERDE GERECHTEN TE BEREIDEN.
Met 'Het Ultieme Gietijzerboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om te leren koken met allerlei verschillende gietijzeren accessoires. Of dat nu de perfect dichtgeschroeide steak, een langzaam gegaarde stoofpot of knapperig brood is. Auteur Zowie Tak, een professionele chef-kok met meer dan 15 jaar barbecue-ervaring, is een echte expert. In dit boek gaat hij dieper in op de basisprincipes van gietijzer. Zo legt hij uit wat de voordelen zijn van koken met gietijzer en welke verschillende pannen en accessoires er zijn. Natuurlijk deelt hij ook tips en tricks om er zo optimaal mogelijk mee te koken én het goed te onderhouden.
De 80 recepten in dit boek zijn ingedeeld op type accessoire. Ga voor lamsrack met pittige gremolata van het gietijzeren grillrooster of serveer gebakken coquilles in citroenboter uit de skillet. Wok udonnoedels met tofu en ketjap, ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Of neem wat langer de tijd en gaar butter chicken in een Dutch oven en serveer met kokosrijst. Bovendien gaat een goed onderhouden gietijzeren pan een leven lang mee, waardoor het een waardevolle investering is voor elke kookliefhebber. Dit boek leert je koken met gietijzer, zodat je vol inspiratie met je barbecue en accessoires aan de slag kunt!