Luilekkerland

400 jaar koken in Nederland

Omschrijving

Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Kookte men in de Gouden Eeuw met yoghurt? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop? Aan de hand van de rijke verzameling kook- en receptenboeken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek pakken Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte onderhoudend en zintuiglijk uit over wat we gisteren en vandaag op tafel zetten. Thema’s als groente, ongelijkheid, gevogelte, vet, presentatie en exotisme worden door de eeuwen heen gevolgd. Met curieuze details, smakelijke weetjes en meer dan zestig recepten uit kookboeken van 1580 tot en met 1980 gaat 'Luilekkerland' snoepend door de Hollandse keuken van weleer. 'Oh dit is zo’n heerlijk boek waar ik mezelf helemaal in kan verliezen. Alles, ja álles wat ik weten wil staat er gewoon in. En met een goede dosis humor beschreven, kom daar maar eens om.' - Yvette van Boven 'Mijn kennis wordt flink aangevuld met meeslepende verhalen en uitdagende recepten. Een prachtig historiek zwart op wit door Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte.' - Robert Kranenborg 'Luilekkerland is zo’n overweldigend, inspirerend en rijk werk: ik ben gewoon jaloers. Een boek om te koesteren!' - Ronald Giphart
€ 34,99
Hardback
 
In de winkelwagen Bestel vandaag,
ontvang het binnen 5 tot 8 werkdagen.
Wenslijst Stel een vraag
In de winkelwagen Bestel vandaag,
ontvang het met 5 werkdagen.
Wenslijst Stel een vraag
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Kleyn, Onno, Kleyn, Charlotte
Titel
Luilekkerland
Uitgever
Amsterdam University Press
Jaar
2018
Taal
Nederlands
Pagina's
288
Gewicht
884 gr
EAN
9789462987395
Afmetingen
248 x 177 x 29 mm
Bindwijze
Hardback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra