Smaken van Overijssel

Een kookgids van en voor de provincie

Omschrijving

Een culinaire reis door Overijssel vol passie, verhalen en vakmanschap. Ontdek chefs, ondernemers en gerechten waarin streek, sfeer en smaak samenkomen. Proef het aan tafel en laat je verrassen. Overijssel is een provincie om van te proeven. Niet alleen door wat er op tafel komt, maar vooral door de mensen die met hart en ziel achter het fornuis staan. Chefs, ondernemers en teams die koken met passie, vanuit hun omgeving en hun eigen verhaal. Bij Smaken van Overijssel draait het om meer dan smaak alleen. Het gaat om de sfeer in het restaurant en de keuzes die gemaakt worden om kwaliteit te laten spreken. Achter elk gerecht in dit boek schuilt een gedachte, een gevoel, een aanleiding om te delen. We nodigen je uit om mee te kijken in de keukens van Overijssel. Om kennis te maken met chefs die van losse ingrediënten smaakvolle gerechten maken, met de sommeliers die met hun wijnen voor balans zorgen en de ondernemers die vanuit een vurige passie bedrijven neerzetten vanuit hun eigen visie. Blader, lees, proef en laat je verrassen. Want de smaak van Overijssel begint bij een goed verhaal en eindigt misschien wel bij jou aan tafel. Ontdek de smaak van Overijssel zoals je die nog nooit hebt ervaren. In dit bijzondere culinaire overzicht komen tientallen restaurants, bistro’s en gastronomische parels samen met hun verhalen, passie en signatuurgerechten. Van iconische zaken als De Librije, Brass Boer en De Lindenhof tot verrassende adressen waar ambacht en gastvrijheid de hoofdrol spelen, hier vind je de plekken die het verschil maken. Dit is geen eenvoudig overzicht van eetgelegenheden, maar een uitnodiging om te proeven, te beleven en je te laten verrassen. Chefs met karakter, ondernemers met visie en teams die met oprechte toewijding werken aan gerechten die je bij blijven. Iedere pagina ademt smaak, vakmanschap en liefde voor de regionale keuken. Overijssel smaakt naar meer. Durf jij te ontdekken waar jouw volgende favoriete tafel staat? Met recepten en verhalen van: -Ledeboer -Hertme’s Ambacht -Het Seminar -Dorset -De Witte Gans -Restaurant Vermeer -’t Arsenaal -Restaurant Nuchter -Chez Antoinette -Boode -Bras Koer -Trois -Joann -Restaurant Soleil -Carlina’s Latin Cuisine -Yuzu -BREURS Boekelo -Lazuli -Rheezer Bistro -Amused -De Troubadour -Proefkamer Het Reestdal -Kiewiet -Landgoed De Uitkijk -Umami -Bistro Kees -Herberg De Bonte Os -De Stomme van Campen -47 Anno Domini -Madame Som Tam -Restobar BORR -De Bloemenbeek -QuaKoken -’t Veerhuys -Wildthout -De Swarte Ruijter -Bistro De Holterberg -Hoog Holten -Restaurant De Bagatelle -Robuust -Restaurant De Lindenhof -Bovenmeester Diner & Lounge -Kaatje bij de Sluis -De Oude Smidse -Restaurant ’t Achterhuus -Villa Bodelaeke -De Groene Lantaarn -Restaurant Vinck -Bistro T-Bone -De Smederije -Sint Jans Bistrobar -De Librije -Brass Boer -Bar Senang -Os en Peper -Sukerieje -Waber -Ensemble Gastro & Bar -Salty Seafood -Affect -Ember
€ 34,95
Hardback
 
In de winkelwagen Dit boek is op dit moment nog niet leverbaar.
De geplande verschijningsdatum is 12-12-2025.
Wenslijst Stel een vraag
In de winkelwagen Dit boek is op dit moment nog niet leverbaar.
De geplande verschijningsdatum is 12-12-2025.
Wenslijst Stel een vraag
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Bouma, Xander, Bouwers, Nino
Titel
Smaken van Overijssel
Uitgever
Smakenvan
Jaar
2025
Taal
Nederlands
Pagina's
EAN
9789465265049
Bindwijze
Hardback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra