Zout

een wereldgeschiedenis

Omschrijving

Kurlansky vertelt zowel historische als moderne verhalen over plekken en culturen overal ter wereld, verbonden door één thema: zout. De kabeljauw heeft een cruciale rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Mark Kurlansky's fascinerende verhaal over de kabeljauwvangst en -consumptie beslaat dan ook een millennium en vier werelddelen; van de Vikingen en de Basken tot Bartholomew Gosnold, die Cape Cod in 1602 zijn naam gaf en Clarence Birdseye, die in de jaren dertig de handel in diepgevroren kabeljauw tot bloei bracht. Mark Kurlansky voert de lezer langs een stoet van ontdekkingsreizigers, handelaren, schrijvers, koks en natuurlijk vissers wier leven met de zee en de kabeljauwvangst verbonden was.
€ 22,99
Paperback
 
In de winkelwagen Vandaag voor 20:00 besteld,
vandaag verzonden.
Wenslijst Stel een vraag
In de winkelwagen Vandaag voor 20:00 besteld,
vandaag verzonden.
Wenslijst Stel een vraag
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Kurlansky, Mark
Titel
Zout
Uitgever
Ambo
Jaar
2008
Taal
Nederlands
Pagina's
414
Gewicht
503 gr
EAN
9789026321887
Afmetingen
200 x 130 x 35 mm
Bindwijze
Paperback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra