Proefles

alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

Omschrijving

Hoe werkt proeven eigenlijk? Broekaert neemt je mee op een populairwetenschappelijke ontdekkingsreis naar de werking van smaak. Zijn boek verandert je leven, minstens drie maaltijden per dag. Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken en aroma’s, over de werking van onze zintuigen en over de chemie van het proeven. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat het verschil tussen kaneel en kruidnagel onmogelijk te proeven is als je niet kunt ruiken. In een wervelende combinatie van wetenschap, aanstekelijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis maakt 'Proefles' je leven smakelijker. Want eten moeten we allemaal, minstens drie keer per dag. Wil je daar iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven. 'Broekaert is een begenadigd verteller, die overloopt van de kennis over eten en drinken, en die net zo makkelijk over barbecueën als over moleculair koken praat.' New Scientist 'Om eten nog leuker te maken' AD Magazine 'Het woordgebruik is door het hele boek vermakelijk en vrolijk. Broekaert neemt je mee in zijn enthousiasme over alles wat met proeven te maken heeft. (...) Dit boek is meer dan een uitleg van een enthousiaste fijnproever.' - [beoordeling 4 ballen] Jan van Poppel NRC 'Broekaerts passie voor smaak [werkt] aanstekelijk. Zelfs een zak chips zul je minder snel naar binnen werken wanneer je weet welke processen er aan vooraf gegaan zijn.' 8Weekly 'Nooit meer last van luie smaakpapillen na de lessen van professioneel proever Joël Broekaert.' Nouveau
€ 24,99
Paperback
 
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Broekaert, Joël
Titel
Proefles
Uitgever
Atlas Contact
Jaar
2022
Taal
Nederlands
Pagina's
216
Gewicht
385 gr
EAN
9789045046532
Afmetingen
229 x 150 x 21 mm
Bindwijze
Paperback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra