Het Barista handboek

Hoe haal je het beste uit elke koffieboon?

Omschrijving

Met dit boek help ik je de weg te vinden in het koffielandschap van deze tijd. Met de heldere informatie heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen aan jouw persoonlijke koffie-avontuur. Koffie was nog nooit zo 'hot'! De tijd van ‘kachelkoffie’, schepjes Buisman en cacaopoeder op je melkschuim behoort definitief tot het verleden. Een nieuw koffietijdperk is aangebroken, met geweldige machines, vers gebrande bonen van hoge kwaliteit, fluweelzachte melk, goed gezette espresso en allerlei soorten slow (filter) coffee. Met het Barista Handboek help ik je de weg te vinden in het opwindende koffielandschap van deze tijd. Met de heldere informatie, handige overzichten en makkelijk te maken recepten in dit boek, heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen aan jouw persoonlijke koffie-avontuur. Ben jij een espressomens of een cappuccinoverslaafde? Of wil je wegwijs worden in het oerwoud van koffiebonen en brandprocessen? Met de kennis, tips & tricks in dit boek ga je sowieso nog meer (dan je al deed) van koffie genieten. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Inhoudsopgave Welkom in het barista handboek (Intro) Inleiding Hoofdstuk 1: Maak kennis met koffie Een lesje geschiedenis Arabica vs robusta: wat is het verschil? Van bes tot boon: welke verwerkingsmethodes zijn er? Wat bepaalt de smaak van koffie? Kopi luwak: de bittere waarheid achter deze ‘unieke’ koffie Hoofdstuk 2: Specialty vs Commodity Specialty vs commodity: wat is het verschil? Melanges, singles en lots Hoe weet je wat er precies in een zak zit? Hoe weet je of je kwaliteit koopt? Hoe weet je of je koopt wat je zoekt en wat jij lekker vindt? Hier koop ik mijn koffiebonen Hoofdstuk 3: Branden & Versheid De kunst van het branden Hoelang blijft koffie vers? Hoofdstuk 4: Hardware essentials De gereedschapskist van een barista Molen Weegschaal Timer Thermometer Water Hoofdstuk 5: Espresso zetten Espresso De machine Het extractieproces Brew Ratio Malen: grof of fijn Hoofdstuk 6: Barista Routine Het belang van een waterdicht plan Hoofdstuk 7: Melk & Latte Art Tekenen met melk Hardware Opschuimen – de theorie Twee kannen techniek Schenken: zo moet het Hoofdstuk 8: Barista Menu Wat mag het zijn? Ristretto Espresso Gewone koffie: lungo en americano Espresso macchiato Cortado Cappuccino Latte, koffie verkeerd en latte macchiato Flat white Hoofdstuk 9: Slow Coffee Filterkoffie 2.0 Mokka pot Cafetière AeroPress V60, Chemex en koffiezetapparaat Hoofdstuk 10: Volautomaten Gemak dient de mens Hoofdstuk 11: Schoonmaken Goede koffie begint met schoonmaken Doekjes Blindfilter en borstelen Filterdragers schoonmaken Melkkannen Molen Terminologie Over barista Jessica Tolboom
€ 24,99
Paperback
 
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Tolboom, Jessica
Titel
Het Barista handboek
Uitgever
Tastebudz
Jaar
2022
Taal
Nederlands
Pagina's
143
Gewicht
291 gr
EAN
9789082791655
Afmetingen
214 x 152 x 13 mm
Bindwijze
Paperback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra