Receptuur, tekst en fotografie: Angela Prins
Eindredactie fotografie en auteursfoto: Inge Dijkinga
Eindredactie: Anna Noorda en Harmen Thiewes
Omslagontwerp en vormgeving: Holders Media
Uitgever: Nederlands Frituurcentrum
Kijk voor meer informatie op www.frisfrituren.nl Ode aan de frituur
De frituur kennen we allemaal.
We houden van de smaak, de kleur, de geur en de knapperige korst. Het is altijd feest als er “frituurtjes”
zijn om uit te delen. Een gefrituurde snack is altijd en overal populair. Maar frituren: hoe doe je dat eigenlijk?
Dit boek neemt je mee in de wereld van de frituur.
Als je de heerlijke recepten uit Fris Frituren maakt, kun je gerechten op tafel zetten die in een restaurant niet zouden misstaan. Niet alleen zetten wij traditionele snacks en gerechten weer op de kaart, maar presenteren ook nieuwe gerechten. Van eierbal tot gefrituurde zoute haring, het staat er allemaal in.
Angela Prins
“In 1937 liet schrijver en journalist Johan Willem Werumeus Buning ons land uitgebreid kennis maken met de vreugde van het frituren via zijn beroemde kookboek “100 avonturen met een pollepel”. Hij schreef destijds: “De praktijk van de frituur is zo veelzijdig dat men er een apart kookboek aan zou kunnen wijden.” Nu, nota bene tachtig jaar na dato, etaleert dit fraaie kookboek van Angela Prins eindelijk de verpletterende veelzijdigheid van frituren in volle glorie.”
Nederlands Frituurcentrum Kookboekenschrijver Angela Prins laat in haar nieuwe boek Fris Frituren zien hoe frituren ook gezond kan zijn.
Angela Prins staat niet alleen in haar strijd, zo brak professor Tiny van Boekel, professor in food science van Wageningen Universiteit, vorig jaar een lans voor friet. ,,Friet komt van de aardappel en de aardappel op zich is gezond. Nee, friet is niet ongezond. Geen enkel levensmiddel is gezond of ongezond'', aldus van Boekel. “Zolang je maar gevarieerd eet.”
24-09-2018
Algemeen Dagblad