Hollandse pot

van duivekater en hete bliksem; Hollandse streekgerechten en wetenswaardigheden

Omschrijving

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderlingveel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik enlandschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandsepot. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijneigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas invergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschrevenin oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.Het typische van sommige streekgerechten is dat ze inmeerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolgvan 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten enbereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincieiets verschillen, soms zelfs plaatselijk.In dit boek staat een selectie van Hollandse gerechten enlekkernijen als Sipelsop, Duivekater, Snert, Stamppot rauweandijvie, Wentelteefjes en Oliebollen.In Hollandse pot worden de Hollandse keukengeheimenprijsgegeven.
€ 8,50
Hardback
 
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Titel
Hollandse pot
Uitgever
De Lantaarn B.V.
Jaar
2014
Taal
Nederlands
Pagina's
80
Gewicht
356 gr
EAN
9789460971952
Afmetingen
198 x 197 x 15 mm
Bindwijze
Hardback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra