Selamat Makan

De Indonesische keuken

Omschrijving

800 recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland. Zij hadden tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesisch-Nederlandse personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM), die de 'blauwe jongens' genoemd. Tegenwoordig wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de Koninklijke Marine wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd, die dan ook niet voor niets de ‘blauwe hap´ wordt genoemd. Selamat Makan is een unieke verzameling van ruim 800 kenmerkende 'blauwe hap' recepten, stuk voor stuk gekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek, met bovendien uitgebreide ingrediëntenlijst, tips en wenken en een volledige woorden- en uitdrukkingenlijst. Het meest uitgebreide boek over de Indonesische keuken dat ooit verscheen! Voortreffelijk en onmisbaar voor iedere liefhebber van de Oosterse keuken. Wouter Rademakers (1944) diende decennialang bij de Koninklijke Marine. Hij heeft een grote voorliefde voor de Indonesische keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en uitproberen van recepten.
€ 29,95
Hardback
 
In de winkelwagen Bestel vandaag,
ontvang het binnen 5 tot 8 werkdagen.
Wenslijst Stel een vraag
In de winkelwagen Vandaag voor 20:00 besteld,
vandaag verzonden.
Wenslijst Stel een vraag
Gratis verzending vanaf
€ 19,95 binnen Nederland
Schrijver
Rademakers, Wouter
Titel
Selamat Makan
Uitgever
Edicola Culinair
Jaar
2024
Taal
Nederlands
Pagina's
302
Gewicht
1364 gr
EAN
9789493358485
Afmetingen
258 x 221 x 35 mm
Bindwijze
Hardback

U ontvangt bij ons altijd de laatste druk!


Rubrieken

Boekstra